Bizden Haberler

Bir Varmış, Bir Yokmuş… Çocuklar Çizmiş Heykel Olmuş
Ocak 2018
Bir Varmış, Bir Yokmuş… Çocuklar Çizmiş Heykel Olmuş
Ocak 2018

“Kim Demiş Masallar Gerçek Değil Diye” sloganıyla başlatılan heykel yarışmasında ASAŞ'lı miniklerden hayalindeki masal kahramanının resmini yapması ve kahramanın sahip olduğu güçlerin küçük bir kompozisyonla anlatılması istendi. ASAŞ; bu yeni projesiyle sanatçılara, sanat ve tasarım öğrencilerine açmış olduğu ASAŞSANAT Atölyesi'nin kapılarını bu sefer de çalışanlarının çocuklarına açmış oldu.

Yarışma duyurusu 6-12 yaşları arasındaki ASAŞ'lı miniklere, kendileri için özel olarak hazırlanmış davetiyelerle, firmanın kurumsal sosyal medya hesaplarından ve firma içine asılan afişlerle yapıldı. 433 ASAŞ'lı minik; boyut fark etmeksizin yaptıkları renkli ya da karakalem resimlerindeki masal kahramanlarını kısa birer yazıyla tanıtarak, kahramanlarının neler yaptığını ve nasıl güçlere sahip olduğunu anlattılar. Dünyayı daha güzel bir yer haline getirmeye çalışan, kötülükleri özel güçleriyle yok edip insanlara mutluluk aşılayan kahramanlar arasından ilk 3, zorlukla seçildi.

Yarışmada birincilik ödülünü, güzel ve yeni başlangıçları hayata geçiren “Kalem” heykeliyle 10 yaşındaki Ali Fuat Karaçoban; ikincilik ödülünü güçlü ve yenilmez özelliğiyle ormanların kralı “Aslan” soyut çalışmasıyla 11 yaşındaki Beyzanur Babiloğlu ve üçüncülük ödülünü üzüntüleri yok eden, savaşın olduğu yerde silah ve tankları boynuzlarıyla galaksinin dışına fırlatan “Bob” isimli kahramanıyla 7 yaşındaki Ahmet Kuzey Atlı aldı. Çocukların eğitim ve gelişimine katkı sağlanması amacıyla iPad hediye edildi. Yarışma sonunda çocuklara ödülünü ASAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Safa Bayar Yavuz takdim etti.

Bu yarışma ile hem minik ASAŞ'lıları hayal güçlerini özgürce kullanmaları yönünde teşvik etmek hem de yazılı ve görsel ifade yeteneklerini geliştirerek sanat ile buluşturmak amaçlanıyor. Proje kapsamında ayrıca resimleri uygulanmak için seçilen minikleri üretim aşamasında fabrikaya davet ederek, anne babalarının çalıştıkları ortamı deneyimlemelerine olanak tanınması planlanıyor. Yarışma sonucunda dereceye giren resimler ASAŞSANAT Atölyesi bünyesinde çalışan heykeltıraş Çiğdem Öz tarafından alüminyum heykellere dönüştürülecek ve Heykel Park’ta sergilenecek.