Bizden Haberler

ASAŞ’ta DigitALL Dönüşüm
Aralık 2018
ASAŞ’ta DigitALL Dönüşüm
Aralık 2018

ASAŞ’ta DIGIT ALL: Geleceğe Yolculuk Başladı. SAP Türkiye yetkililerinin de katıldığı DIGIT ALL lansman toplantısında, daha iyi müşteri ve çalışan deneyimi yaratmak için ASAŞ’ın tüm bölümlerinde başlayacak Dijital Dönüşüm Projesi tanıtıldı.

Tüm üretim ve yönetim süreçlerini Endüstri 4.0 hedefine uygun olarak yönetmek için 2011 yılından itibaren bilişim sistemlerine yoğun yatırımlar yapmaya başlayan ASAŞ, ilk olarak 2011 yılında tüm yönetim süreçlerinin kurumsal bir bilişim sistemi üzerinden yönetilmesi için danışmanlık alarak Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP) yazılımı olarak SAP sistemini kullanmaya başladı.

ASAŞ 2014 yılında Alüminyum Yassı Mamuller Üretim Tesisleri'nde, Üretim Yönetim Sistemleri (MES) ve Planlama/Çizelgeleme yazılımı projeleri başlatarak 2017 yılı itibariyle de canlı kullanıma geçti. Entegre çalışan proje, Alüminyum Yassı Mamuller üreten firmalar arasında bu boyutta uçtan uca otomasyona sahip, siparişin içerdiği mamul ve malzemelere bağlı olarak dinamik rota oluşturan ve otomatik olarak bu rotaları takip ederek anlık olarak üretim siparişlerinin izlenmesini sağlıyor. ASAŞ’ın bu projesi Türkiye’de ilk, Avrupa’da ise sayılı projelerden biri konumunda bulunuyor.

ASAŞ, Alüminyum Ekstrüzyon, Alüminyum Kompozit Panel ve PVC Profil Üretim Tesisleri'ni de dijital dönüşüm sürecine dahil ederek önemli ve büyük bir adım attı. Bunun yanı sıra ASAŞ müşteri deneyimini yönetmek için bulut bir servis olarak CRM sistemini devreye almayı ve gelecek dönemde de ileri düzey analitikler yapmak için de İş Zekası ve Büyük Veri altyapısına yönelik yatırımlar yapmayı planlıyor.

ASAŞ, DIGIT ALL sayesinde her verinin, atılan her mailin, yapılan her aktivitenin mutlaka dijital bir izinin oluşturulması ve kayıt altına alınmasını, bu verilerden bilgi ve değer üretecek sistemler yardımıyla verimliliğini artırmayı ve iş ortaklarına sunduğu hizmeti daha da geliştirerek sektöre ve ülke ekonomisine değer katmayı hedefliyor.