Bizden Haberler

ASAŞ, Kurduğu Basketbol Okulu ile Daha İyi Bir Gelecek için Çocukları Destekliyor
Aralık 2018
ASAŞ, Kurduğu Basketbol Okulu ile Daha İyi Bir Gelecek için Çocukları Destekliyor
Aralık 2018

Açılışı özellikle 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde yapılan ASAŞ Basketbol Okulu'nun kurulması için öneri, ASAŞ çalışanlarından geldi. Gelen öneri, firmanın çocukları odağına aldığı kurumsal sosyal sorumluluk stratejisiyle uyumlu olması dolayısıyla onaylanarak, çalışanlardan oluşturulan gönüllü ekibin katkılarıyla çok kısa bir süre içerisinde hayata geçti.

Kaymakam, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı İl Temsilcisi, Spor İl Müdürü ve Süper Lig’de oynayan Sakarya Büyükşehir Basketbol Spor Kulübü’nün oyuncuları ve antrenörünün de katıldığı ASAŞ Basketbol Okulu açılış töreni, Akyazı Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Çocukların salona alınma seremonisi ile başlayan tören, açılış konuşmalarının ardından proje ekibinin sunumları ile devam etti. Karizma Show’un trambolin gösterisi salonda coşkuyu artırırken, çocuk ve büyüklerin şut gösterileri de salondaki seyircilerden büyük alkış aldı. Etkinlik ASAŞ'lı miniklerin söylediği ASAŞ Benim müziği ve balonlar eşliğinde son buldu.

Proje kapsamında, Sakarya ilinde ikamet eden ASAŞ çalışanlarının, 2004-2008 doğumlu ve basketbol oynamaya engel sağlık problemi olmayan çocukları tespit edilerek kişiye özel katılım formu iletildi. Beklenilenin çok üstünde bir taleple katılım olması ve bu talebin hatırı sayılır bir kısmının kız çocuklarından gelmesi de organizasyon ekibi tarafından mutlulukla karşılandı. Çocukların gözlerindeki heyecan ve ailelerinin desteği, projenin geleceği için tüm ASAŞ ekibine büyük bir motivasyon kaynağı oldu.

Basketbol Okulu'na hazırlık olarak, ASAŞ Gençlik ve Spor Kulübü ve ASAŞ bünyesindeki Sosyal Sorumluluk ekipleri el ele vererek basketbol salonunun kırık camlarının ve zemin cilasının yenilenmesi, antrenman formalarının yaptırılması, antrenman ekipmanlarının temini ve açılış organizasyonu için senkronize bir şekilde çalışmalar yaptı, antrenörler yıllık antrenman planlarını hazırladı. Yıl boyunca devam etmesi planlanan antrenmanlar, 2 profesyonel lisanslı antrenör ve “ASAŞ Benim” gönüllüsü 4 yardımcı antrenör tarafından yönetilecek. Seçmeler sonucunda takım oluşturulması halinde, Şubat ayında başlayacak olan resmi müsabakalar için hazırlıklara başlanması ve takıma giren oyunculara Türkiye Basketbol Federasyonu onaylı ASAŞ Basketbol Kulübü sporcu resmi lisansı verilmesi hedefler arasında yer alıyor. Amaç, çocuklara sporu sevdirmek olduğundan, takımlara giremeyen çocuklar için de antrenmanlar yıl içinde devam edecek olup, hepsine ASAŞ AKADEMİ tarafından katılım belgesi verilecek.

Kurumsal sosyal sorumluluk vizyonu ile yola çıkan ASAŞ Ailesi, spor ve eğitim yoluyla bulunduğu bölgedeki çocukların hayatlarına pozitif dokunuşlar yapmanın gelecek için en doğru insan kaynakları yatırımı olduğuna inancıyla kurduğu basketbol okulunda minik dev adamlar yetiştiriyor. Spor sevgisi ve kültürünün sağlayacağı sosyalleşme, kötü alışkanlıklardan uzaklaşma, disiplin ve sağlıklı yaşam imkânları sayesinde ASAŞ; çocukları hayatta daha başarılı bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlıyor.