Bizden Haberler

ASAŞ Ailesi, Kök Hücre Projesiyle İki Kişiye Daha Umut Işığı Oldu
Aralık 2018
ASAŞ Ailesi Kök Hücre Projesiyle İki Kişiye Daha Umut Işığı Oldu
Aralık 2018

ASAŞ, bağış konusunda çalışanlarını bilinçlendirmek ve yüksek katılımı sağlamak için 3 hafta boyunca tüm personeline verdiği eğitimlerle desteklediği bu projede, ilk kök hücre naklinin başarıyla gerçekleşmesi ile toplum sağlığına katkıda bulunabilmenin mutluluğunu yaşamıştı. 2. ve 3. kök hücre eşleşmesi haberlerinin alınması ile ASAŞ ailesi için iki kanser hastasının hayatına daha dokunabilme şansı doğdu. ASAŞ bağışçılarından Alüminyum Profil Üretim Tesisi altında faaliyetlerini sürdüren Elektrostatik Tozboya Tesisinde çalışan Oğuz Serhat Kekeme ile yapılan doku uyumu testlerinin de pozitif çıkmasının ardından kök hücre nakli gerçekleştirildi. Hemen ardından, geçtiğimiz günlerde gelen yeni bir eşleşme haberi de mutlulukla karşılandı ve gerekli testlerin yapılması için süreç başlatıldı.

Periferik kök hücre toplama yöntemi sayesinde, vericiden kök hücre alınması işlemi kişinin normal yaşamında bir kesinti yaratmadan gerçekleştirilebiliyor. Nakil bekleyen birçok hastanın hayatını kurtarabilecek kök hücre bağışı için gönüllü sayısının artması büyük önem taşıyor, çünkü istatistiklere göre bağışçı olarak kayıt yaptıran bir kişinin 10 yıl içerisinde eşleşme ihtimali sadece yüzde 5. ASAŞ’ın Kızılay ile birlikte yürüttüğü kan, trombosit ve kök hücre bağışı kampanyasında bugüne kadar yaklaşık 450 adet ünite kan ve 200’e yakın kök hücre için örnek alındı.

ASAŞ’ta Hayat oluşumunun altında yer alan bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi olan kan, trombosit ve kök hücre bağışı kampanyası; ASAŞ çalışanlarının gönüllü katılımları ile gerçekleştiriliyor.

Firma çalışanlarının sosyalleşmesi ve toplum için faydalı olacak projelerde yer almasının önemine inanan ASAŞ ailesi; başlattığı kan, trombosit, kök hücre bağışı kampanyasına katılımı artırarak gelenekselleştirmeyi, sektörde ve çevre iş yerlerinde de bu tür aktivitelerin yaygınlaştırılması için öncü olmayı hedefliyor.